Eesti rahvuskala räim on suhteliselt väike, hõbedaläikeline ja kuulub heeringaliste sugukonda. Räim on olnud peamine kala eestlaste toidulaual juba sajandeid. Vanasti öeldi, et Saare naine pidi oskama räimest valmistada 20 erirooga:)
Räime tarvitatakse toiduks värskelt, suitsutatult ja konserveeritult. Äsjapüütud räime on raske puhastada, umbes ööpäev seisnud kala fileerimine on tunduvalt lihtsam.
Terveid räimi on hea puhastada kääridega. Lõika kõhuserv ära, seejärel lõika otsast pea. Eemalda sõrmede abil sisikond. Kui kõik kalad on puhastatud, siis loputa need kiiresti külma vee all.
Räimede fileerimiseks mingeid abivahendeid vaja ei lähe - piisab kätetööst. Ava pöidla abil kala ning eemalda selgroog tõstes-tõmmates.
Kui soovid eemaldada ka nahka, siis võta nahast tugevasti kinni ning tõmba see tervenisti maha.